onsdag 26. oktober 2011

Fyfyskamskam!

Nå ble det visst linket på God Kveld Norge sin side, om mitt forrige innlegg ang Kristians forhold til lavkarbo og fotballfruen. Det har jeg nå fått STRENG beskjed om å rette litt opp i :)
For selv om han dog har brukt hennes side til noen oppskrifter, så vil han gjerne formidle at han tar sterk avstand til en så ekstrem variant av dietten,men kan godt se at det er noen enkelte ting som er verdt å inkorporere i et alminnelig, variert kosthold(kanskje bortsett fra den plata med Maribou sjokolade. På ti minutter!)


For selv om han har valgt å legge mer fett inn i kostholdet(slik som egg, bacon, helmelk osv), så stopper det vel egentlig der. Det kan vel heller kalles en Lavkarbo diett, der han har kuttet ut mye stivelse i form av ris, poteter og pasta. Heller ingen begrensinger om hvor LITE karbo man skal ha i seg iløpet av en dag. Altså ikke noe fanatisme.


Også veldig viktig å poengtere at man skal spise ut ifra hva man skal prestere i hverdagen, feks en toppidrettsutøver. Så er det viktig å få i seg frukt og grønt og alt mulig annet som et variert kosthold består av. 


All respekt til fotballfruen Caroline for at hun har valgt denne"livsstilen", men Kristian vil iallefall ikke relateres til denne dietten :)
Spis sunt og variert og så er det gratis å løpe i skogen... For dem som liker det! Alt med måte... osv... :)

5 kommentarer:

 1. Huff, håper du får nytt layout for dette var ikke bra :(

  SvarSlett
 2. Var det bedre? Med det gamle?!

  SvarSlett
 3. Bedre enn det nye ja, for det var utrolig rotete :p

  SvarSlett
 4. Men tror media har lett for å overdrive en del ;)
  vi vet jo ikke om fotballfrue har kuttet ut grønnsaker osv heller! ;) Synes det er så teit hvordan media skriver om dette! Folk sa bare til meg: "åja, går du på sånn lavkarbo" i nedsettende tone, når det jeg gjorde var rett å slett å kutte ned på unødvendige karbohydrater (sukker, hvetemel, ris, pasta osv...) Frukt og grønt spiser jeg fortsatt! :D
  Så må si at Kristian sin "diett" virker ganske fornuftig (i den forstand at jeg tenker forholdsvis likt som han)! :)

  SvarSlett
 5. Hei :)

  Jeg kan trøste både deg og Kristian, med at hverken jeg eller Lars-Kristian spiser noen form for ekstrem lavkarbo. Grønnsaker er faktisk noe av det vi er aller mest bevisst på (med unntak av fett).

  Vi driver heller ikke noe form for telling av karbohydrater, hvor vi har en maksgrense osv. Det eneste vi har gjort, er å kutte ut matvarer som inneholder så mye karbohydrater, at du i løpet av en dag får i deg for mye (pasta, brød, ris, poteter, hveteprodukter etc).

  På den måten kan vi spise ubegrenset med mat, uten å bekymre oss for at det blir for karbohydratrikt :)

  Hvis Kristian er interessert, anbefaler Lars-Kristian boken "Treningssuksess med lavkarbo". Den kom ut for et par uker siden, og er meget interessant :)

  - C

  SvarSlett